У Житомирській академії поліції відбулась посвята у капелани
Опубліковано 30 травня 2024 року о 16:49

30 травня пів сотні представників Громадського формування «Капеланський патруль» з усіх регіонів України у Житомирі пройшли церемонію посвячення. Цивільні капелани організації працюють із правоохоронцями, опікуючись у тому числі їх ментальним здоров’ям, і співпрацюють у реалізації проєктів для цивільного населення.

 

Передував церемонії посвячення семінар для понад 70 капеланів Громадського формування. У Житомирській академії поліції його провели заступник керівника ГФ Павло Царевський, перша заступниця начальника навчального закладу Наталія Чабанюк, заступник керівника Управління патрульної поліції Житомирщини Андрій Штихалюк, старша інспекторка Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Катерина Грабчук., а також представники формування зі Сполучених Штатів Америки. 

Відкрив зустріч і привітав капеланів онлайн керівник поліцейської академії, який нині у відрядженні, Максим Каптенко.

Окрім окреслення конкретних тем дотику і взаємодії у поліцейській діяльності з населенням, кожен зі спікерів розповів про власний досвід співпрайці з «Капеланським патрулем». Зокрема, у Житомирській академії поліції це різні тренінги капелана з особовим складом і зі слухачами, навчання поліцейських розуміння жестової мови, спортивні та заходи із дітьми та молоддю.

– Отже, ми у цій залі почули різні думки для обговорення і удосконалення співпраці між капеланами і поліцейськими. Переконана, що кожен з капеланів винесе з наших стін свої ідеї, які обов’язково реалізуються у різних областях України, - підсумувала семінар перша заступниця начальника Житомирської академії поліції Наталія Чабанюк.

Одразу потому на плацу академії відбулася урочиста посвята 50 капеланів з різних куточків України.

– Наша місія – бути поруч із тими, хто захищає. Ми підтримуємо наших правоохоронців, військових, їх родини та піклуємось про моральний і духовний стан наших захисників, - сказав заступник керівника ГФ «Капеланський патруль» Павло Царевський.

Разом з настановами на виконання благочинної місії капелани за результатами семінару отримали сертифікати Житомирської академії поліції.

Житомирська академія поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux